ARTIKELEN over VASECTOMIE

 • Long-term risk of prostate cancer following vasectomy:
  A systematic review and meta-analysis” – Dit artikel onderzoekt het verband tussen vasectomie en het risico op prostaatkanker op lange termijn. Het biedt een samenvatting van verschillende studies en voert een meta-analyse uit om tot conclusies te komen.
 • Vasectomy and prostate cancer risk: A meta-analysis of cohort studies” –
  Dit artikel voert ook een meta-analyse uit om het verband tussen vasectomie en prostaatkanker te onderzoeken. Het analyseert gegevens uit verschillende cohortstudies en evalueert het risico op prostaatkanker bij mannen die een vasectomie hebben ondergaan.
 • “Vasectomy reversal: A clinical update” –
  Dit artikel biedt een update over vasectomie-omkering, een procedure die wordt uitgevoerd om de vruchtbaarheid te herstellen na een vasectomie. Het bespreekt de verschillende technieken en succespercentages van vasectomie-omkering en de factoren die van invloed kunnen zijn op het succes van de procedure.
 • “Post-vasectomy pain syndrome: A review of clinical presentation, evaluation, and management” – Dit artikel richt zich op het post-vasectomiepijnsyndroom, een aandoening waarbij mannen chronische pijn ervaren na een vasectomie. Het bespreekt de klinische presentatie, de evaluatie en verschillende managementopties voor deze aandoening.
 • “Psychosocial aspects of vasectomy: A critical review” –
  Dit artikel onderzoekt de psychosociale aspecten van vasectomie, inclusief de motivatie van mannen om een vasectomie te ondergaan, de impact ervan op relaties en seksualiteit, en de psychologische effecten na de ingreep. Het biedt een kritische beoordeling van de beschikbare literatuur op dit gebied.